Gästbloggare Jane hos Yourcoachpetra i Mindfulnesscoaching vecka 2

Som du kanske läst går jag i 8 veckors Mindfulness coaching online hos Petra (Yourcoachpetra) och sedan så kombinerar jag detta med Massage hos Chamilla (Chamillas massage i Visby)Här kan du följa min resa.

Hej alla fina , vad roligt att just DU hittat hit och vill följa min resa.

Jag har nu arbetat aktivt med mig själv, drygt 1 vecka.

Vad har jag gjort som är Mindfulness

  • Varje dag tar jag minst 3 promenader med min hund Wilma á 30 minuter.
  • Stannar upp 1 gång i timmen då jag slappnar av och andas djupt några andetag.
  • 2 ggr om dagen träffar jag Ola = Mindfulness (Hörlurarna), återkommer till det, så ser en vanlig dag ut förutom mina hushållsbestyr som jag behöver göra.

Hur gör jag när jag tränar Mindfulness

Tillbaka till Ola. Han ska då få mig, att hitta mig själv, koppla av genom att jag ska följa hans Mindfulness program för långvarig smärta & sjukdom, genom hörlurarna.

Kan väl säga som så att det går så där, Mina tankar svävar iväg åt alla möjliga konstiga håll och jag tänker på allt som jag inte bör tänka på just här och nu. Tänker jag inte då somnar jag som en stock istället.

Är allt tillåtet när man tränar Mindfulness?

Men både Ola och Petra, säger att allt är tillåtet, man ska bara blåsa iväg tanken och gå in i sin andning igen, vara snäll med sig själv, ta ett ögonblick i taget.

Petra, sa även till mig efter vårt första coaching samtal 

”jag finns här för dig hela tiden när det blir tungt, jobbigt, om du får ångest eller vad som helst, hör av dig bara”

petra

Väntat på att det skall hända

Så jag har gått och väntat, och väntat och känt efter. 

Hur mår jag? 

Ska jag bli ledsen? Börja gråta? Bli tokig? Ja vad som helst bara det händer något, men nej inte min kropp. Händer inget!

Dags för massage hos Chamilla i Visby.

Kommer till Chamilla för att få massage, berättar om mitt dilemma att det inget händer.

Hennes svar va man behöver ju inte få någon direkt reaktion på en gång. Det kanske sker nu under massagen eller senare.

Får en underbar massage stund hos Chamilla, Händer inget speciellt, mer än att tårarna rinner av någon anledning, börjar jag frysa.

Men när jag kommer hem fryser jag rejält. Inget får mig riktigt varm, somnar och sover 2 timmar så skönt. Mår mycket bättre efteråt.

Dagen efter massagen

Dagen efter massagen vaknar jag utan huvudvärk, Jippie! Jag har haft konstant huvudvärk 3 dagar innan, kan massagen ha Hjälpt? Stort tack! 

Läser mig till att man kan få huvudvärk när man går igenom detta program, det händer något i kroppen trots allt. Skönt att veta!

Dags för min vattengympa

Torsdagar, då är det min dag, Går på vattengympa, har gått på det i 9 år, är som bomull för kroppen och själen. Jag kan varmt rekommendera detta.

Dags för veckans Mindfulness coaching med Petra 

Kl.11, har jag min veckodate med Petra. Hon får mig att förstå att jag är inne på rätt spår trots alla mina frågetecken i veckan.

Jag behöver finna min medvetenhet, mina tankar och andas.

Pratar mycket om tankar och hur en tanke föder en tanke och så fortsätter det.

Jag ska fånga min tanke efter det får jag en följdfråga sen  ytterligare en fråga och sen en fråga till. Det slutar med att jag knappt orkar tänka klart, jag andas, blir bara ledsen osv.

Med Petras hjälp, tar jag mig igenom detta med Mindfulness (andning) lugna ord från Petra där hon guidar mig, det är jättejobbigt och tårarna rinner. Mitt inre skriker nej!  Jag själv vill hjälpa till men hur det än är så hjälper Petra mig igenom detta svåra ögonblick.

Hur då kan man fråga sig? Genom att prata lugnt, att jag andas medvetet, lägger märke till andetaget och tanken bakom detta. Jag hade aldrig klarat detta själv. I  nuläget är jag för färsk i detta tänket.

Ja, jag vet det låter helt sjukt, för dig, men jag lovar det fungerade, JAG är just nu ett levande bevis på detta. Jag tog mig igenom de jobbiga tankarna, känslorna och det som satt i kroppen.

Återhämtning

Helt slut efter vårt coaching samtal. Det enda jag behövde då var återhämtning tog mig till sängen och det blev 2 timmars djup sömn. Sedan kunde jag gå vidare med mina vardagssysslor.

Petra hjälper mig att byta ut ord som är laddade ord.

Än så länge har jag väldigt svårt för alla ord. Jag behöver byta ord mot andra ord ut för att mitt liv ska bli mer positivt. Mjukare ord exempelvis för ordet smärta så kan jag säga jag har en stark kroppslig förnimmelse eller just nu har jag en kraftig intensitet.

Jag behöver mycket

Helt plötsligt behöver jag  (petra har lärt mig att byta ut ordet måste till behöver) så mycket och det är varken jag eller min omgivning vana eller bortskämda med.

Tennisboll i halsen

Idag, Lördag sitter jag med en stor tennisboll i halsen. Den har varit där sedan igår kväll. Vad gör jag:

  • jag pratar med den
  • andas med den

Den minskar lite i omfång emellanåt, men den vill inte försvinna helt, just nu, men det får vara så, just nu. (det är något vi pratar om mycket att det är som det är just nu)

Detta var lite kort om min vecka med andning, medvetenhet och återhämtning!

”Mitt liv just nu”

Jane

Kram på er!

Jane

Följ min coach på Instagram @yourcoachpetra

Följ min massör på Instagram @chamillasmassage

https://www.yourcoachpetra.com

http://www.easymind.se