Mindfulness min sjätte vecka med Petra.

Hej alla fina människor! Tack för att ni följer min resa. Petra kommer börja med några ord i denna blogg.

Några ord från min coach till att börja med som hon ville ha med i denna blogg.

Hej alla läsare. Jag uppskattar från mitt hjärta att ni följer denna kvinnas liv genom min blogg. Att sätta ord på sitt liv är första steget. Andra steget är att våga öppna munnen och säga orden. Tredje steget är att prata om de orden tills de inte påverkar våra tankar, känslor och kroppen.

Janes resa har inte varit enkel. Det var inte min heller. Ingens resa är enkel men om vi inte vågar öppna dörren då kommer allt alltid se precis likadant ut. Färgerna ändras inte, tankarna blir inte färre, kroppen kommer till slut att explodera pågrund av allt bagage som vi gömt där inne.

Jane vågar, hon kämpar, hon har ett extremt mod, vilja att våga glänta på den där dörren. Det tar inte bara 8 veckor att gå igenom allt bagage. På 8 veckor har hon fått en verktygslåda att börja se sig själv, sina beteenden och använda sig av verktygen för att inte stoppa in mer i kroppen. Min erfarenhet är att när vi stoppar ner mer i kroppen då till slut har den två val

  • stänger av
  • eller blir bara tyngre och tyngre och till slut orkar den inget mer den bara ligger där uttömd

“JANE JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER DIG; DU VÅGAR; DU TAR DIG MOD; DU VÅGAR KÄNNA IDAG!!!!”

DIN COACH PETRA

Jag sitter här Alla Helgons Dag trots att vi går mot kväll det är becksvart utanför mitt fönster hela lägenheten är fylld av levande lju. Allt för att höja mysfaktorn en kväll som denna. Många av oss sörjer kanske men framförallt minns vi våra bortgågna släktingar och vänner numera tillhör inte jag dom som sörjer. Iidag är jag en av dem som känner värme och glädje och en viss saknad efter mina bortgågna. Visst jag har varit runt vid alla mina anhörigas gravar pyntat gjort fint tänt ljus det lyser så fint och varmt det känns bra. 

Jag kan minnas mina bortgågna med värme och saknad genom ”en låt på radion”en stig i skogen ”en doft”ett skämt ja något som berör mig och den personen som är borta.

Fucking Jävla Cancer

Jag pratar framförallt om min pappas död det har varit ett väldigt jobbigt ämne för mig genom åren, min pappa blev hastigt sjuk i “Fucking Jävla Cancer” han skulle överleva det sa han efter 6 månader firar vi hans 50-årsdag han är som ett levande skelett orkar ingenting men han är med oss, 6 dagar efter sin årsdag somnar pappa in för alltid, sörjd och saknad av oss alla.

Nu börjar mitt KAOS som drygt 25 år gammal en 1 årig dotter nytt jobb hann jag sörja ? NEJ jag gjorde det inte då, och inte klokt under nästan 30 år framåt för då har jag hela tiden fyllt på min ryggsäck med mer kaos: Ibland har jag tänkt hur mycket ska en människa behöva orka stå ut med egentligen?

 Mitt svar –vet inte jag skulle nog kunna skriva en hel bok om det men inte idag. Men någonstans på vägen accepterade jag Pappas död inte rättvis. Att dö så ung lämna sin fru barn sitt första älskade barnbarn, men nu vart det så vi andra levde vidare trots allt.

Berg- och Dalbana

Mina två sista veckor i smärtprogrammet har varit en riktigt Berg- och Dalbana undrar ibland om detta är rätt för mig? Samtidigt som jag vet att jag behöver finna nya vägar att gå för att nå mitt inre bli lugnare inombords att lära mig att tycka om mig själv. Men jag tycker ju bara att jag står och stampar på samma ställe det händer ju ingenting jag är så ivrig borde ha varit borta vid “andra grinden” 

Helst förra veckan, lugn och fin Jane Stanna upp ja jag vet!

Känns nästan som jag gått tillbaka i tiden emellanåt svårt för att koncentrera mig med Ola samt under massage mm. 

Röde Hund

En del av er vet också att jag kämpat 1 år nu med balansen i kroppen, genom Chamilla´s och Petra´s koncept rätt näring mat motion mm nu har jag då varit så sötsugen i någon vecka måste bara ha godis, trots att jag vet vad det gör med min kropp! HJÄLP!

Så trots att man jobbar medvetet med att vara duktig att få rätt balans motion osv. så faller man pladask. Då ska jag ta fram min verktygslåda tänka positivt vilket jä..a hån…

 Jag vill bara ha godis. Ja jag har även läst Sockerbomben 3,0 Röde Hund sitter där på axeln och skrattar åt mig och jag förtsöker locka på den blå hunden men  tji får jag, där är jag just nu idag.

Acceptera mig själv

Har under veckorna arbetat med att acceptera mig själv! Svårt läge emellanåt men jag arbetar på det hela tiden Andra veckan ska jag finna behagliga saker sådant som ger mig fina känslor eller ger mig glädje. Nu var vi där igen allt som ska vara något positivt fint omkring och till lilla mig att det ska vara så svårt att sätta sig själv i första hand.

Jag älskar ju vinden solen fågelkvitter Wilma som pussar på mig min man mina barn- och barnbarn min mamma syskon och vänner Jag älskar livet Stanna upp Jane! Ja jag ser Okej jag ska jobba på det! 

Fibromassage

Veckan som var hade jag förmånen att få gå till Chamilla två gånger i och med att vi hade ett uppehåll veckan innan då hon blev Mormor. Det jag kom på denna vecka efter min behandling var att jag inte behöver klassisk massage längre. Tidigare har jag regelbundet gått på massagebehandlingar för värk på olika ställen i min kropp nu när jag börjat detta smärtprogram vid Petra samt vid Chamilla där jag får Fibromassage så har min värk nästan försvunnit inte helt men knutorna som jag hade tidigare är borta.

Fibromassage för er som inte vet vad det är en mild massageform för dig med kronisk smärta utförs med lätta strykningar och speciella grepp. Jag vet första gången jag fick denna massage vid Chamilla då tyckte jag den var för lätt den gav mig ingenting men som sagt var nu ändrar jag mig i detta nuet. 

”Petra sa från början detta är ett sätt att släppa på ”kamp och flykt” att bara överleva vilja känna ngt annat än ömhet, kärlek, empati och omrorg”

Nya tag nästa vecka

Snart är det dags för ny vecka. Min coach hon är bara en vanlig människa som också kan bli sjuk precis som alla. Denna vecka blev det ingen ”date” med Petra tyvärr hon var sjuk.

Tänk vi alla är så lika varandra trots allt som Petra brukar säga!!!!

 Kram // Jane

Bara du kan förändra ditt liv!