Mindfulness min resa hos Yourcoachpetra.

Inne på vecka 3 nu.

Blir så glad att så många läser min blogg.

Kan ni tänka er, att jag redan är inne på 3:de veckan på denna resa. Min mindfulness resa.  Ja, livet springer på i 100 knutar hela tiden,  speciellt nu när man blivit äldre, tycker jag.

Vad säger jag egentligen till mig själv mitt i kaoset

Det är då, mitt i allt detta kaos, som jag ska säga till mig själv,

– Stopp

– Stanna upp

– Andas

Nu behöver DU bara vara, andas, ta lite luft eller varför inte sitta ner och bara vila!

Detta sätt att leva är så främmande för mig. Jag ska ha planerad egen tid, till att bara vara här och nu.

Mitt liv när jag bara varit är när jag varit sjuk

Visst har även jag under årens lopp avvikit från min familj och vänner. Då har jag oftast fått ett av mina sjukdomsanfall, sedan blivit liggandes, ofrivilligt i ca 1 dygn innan min kropp blivit okej igen. Det är ju inget medvetet planerat val jag gör, till skillnad mot denna resa som jag faktiskt gör idag. Den är planerad för att jag skall må bättre, få verktyg och få en bättre livskvalite.

Tar mig egen tid gör Mindfulness

När jag flera gånger under varje dag andas, eller går undan en stund och bara är i mig själv.

När jag går undan, menar jag att jag tar mig en stund med Ola. Lyssnar på hans ord som han förmedlar till mig via mina hörlurar. Där och då finner jag oftast ett lugn, men inte alltid, för då skulle jag ljuga för er. Mina tankar spelar ett spratt med mig hela tiden, men jag kämpar på och lär mig något nytt i varje ögonblick.

Petra har gett mig en uppgift att vara snäll mot mig själv men jag går direkt i dömande. Mindfulness handlar om att vara i allt som det är oavsett vad vi tycker och tänker om det.

En uppgift jag fått, det är att jag ska vara snäll mot mig själv, ej döma mig, använda fina ord mot mig själv.

Hur kan man vara snäll mot sig själv?

Ja, det undrar jag också, jag är väl inte dum mot mig själv eller?

Började med att titta mig själv i spegeln.

Blä är första ordet i min hjärna. Vad ser jag?

EN

  • Trött
  • Ledsen
  • Irriterad
  • Sårad
  • Ensam

Tjej, fru, mamma, mormor, svärmor, förtidspensionär och hundägare.

Jag har allt men, känner mig ändå så som jag skrev ovan.

Jag har bestämt mig. Nu skall denna resa göras! Jag skall träna mig i att vara här & nu.

Men jag är glad ändå, jag lever här just nu, har lite av min glimt kvar i ögat. Jag vill göra denna resa , även om det är jobbigt emellanåt och att jag inte förstår alla gånger vad jag håller på med. Ja jag vet jag är lite dubbel i mitt tänkande emellanåt, det är väl därför jag hamnat just här kanske. Det är då jag är glad att ha Petra vid min sida som hjälper mig till rätta.

Hur skall man förklara vad man gör?

Fick frågan av en väninna häromdagen,

– Har du några tips på bra avkoppling, vad gör du hur går din meditation?

– Ja du, svårt att säga, jag lyssnar på Ola och Petra, Gör mina rörelser, blir medveten om andetaget. I en övning ligger jag tex. ner och följer Olas instruktioner från hjärnan ner till fötterna med andning. Det är så svårt att beskriva,

– Du måste uppleva det själv för att förstå till hundra, blir till slut mitt svar.

Tror ni, hon blev nöjd med mitt svar?

–  Nej, men faktiskt lite mer nyfiken ändå.

Att sätta ord på tankar, känslor och kroppens signaler

Där kommer det återigen in ett problem för mig, hur jag ska sätta ord på saker i mitt liv.

Där stoppar jag mig själv, jag ska inte vara så hård och dömande mot mig själv, jag håller ju även på att lära mig att sätta rätt ord på allt, det finns alltid något nytt som jag behöver lära mig. Jag är som sagt var precis i början av min resa och håller på att lära mig.

Alla ord, alla tankar, allt som sker runt omkring mig just nu är enbart mina känslor och upplevelser.  Hur du upplever detta är dina upplevelser, har lärt mig att vi alla upplever saker annorlunda. Finns inget rätt eller fel.

Ola och jag i rörelse

Har med Ola denna vecka påbörjat, nu är det att vara mindful i liv och rörelse. Blev lite full i skratt, då jag såg introduktionsfilmen till denna kurs. Vart påmind om att jag kört stretch varje morgon i 10 års tid, dels för ömma kroppsdelar, min reumatism samt för att vakna upp. Glömde att skriva med det förra veckan, då jag skrev upp hur en vanlig dag kunde se ut för mig. Man blir visst lite hemmablind.

Så kan med glädje fortsätta med detta, samt ta in lite nya rörelser från Ola. Det viktigaste är ju dock att Ola påminner mig om att:

” ha med mig det naturliga medvetna andetaget i rörelsen”

JANE

Petras andningsverktyg

Även Petra har gett mig bra andningsverktyg som jag kan börja dagen med, samt använda under dagen. Dessa kan man göra när som när man känner att tankarna tar över.

Dags för massage hos Chamilla på Chamillas massage i Visby

Var hos Chamilla i veckan blev ordentligt inpackad under filtar och värme i bänken. Så skönt under behandlingen. Även om jag tycker att jag bara ligger där och bara myser. Jag blir helt slutkörd efter massagen. Sov 2 timmar efteråt när jag kom hem.

Coaching med Petra

Likaså efter min coachning med Petra, som ger mig så mycket

  • Bra tips
  • Bra energi blir
  • Får ventilera mina tankar
  • Vi skrattar
  • Vi kan gråta

Och så mycket mera. Denna gång sov jag 3 timmar efteråt.

Jag är så glad

Ja, ni förstår att jag är glad att jag har möjlighet att kunna gå hem och bearbeta allt och återhämta mig ordentligt. För det behöver jag nu när jag går igenom denna resa.

Nu ska jag fånga dagen, just nu, i detta ögonblick, Solen skiner!

Må så gott alla

Kram Jane