Min morgon och mina dagar i Loftahammar!

Först vill jag börja med att tacka alla nya följare både på Instagram och Facebook samt min nya Yoga & Meditationsgrupp i Loftahammar.

Vill börja med att tacka alla!

Jag är så glad att min idé föddes att erbjuda gratis Yoga & meditationsträning i Loftahammar. Min tanke var  ”jag får vara glad om det kommer två som vill Yoga med mig.

Idag kommer 23 glada yogisar till mig

Visst är det härligt? Hur glad är inte jag att alla sommarboende och även de som bor permanet i Loftahammar tycker att detta är roligt. Jag är superglad!!! Alla pengar som doneras för Gratis Yoga & Meditation går till min insamling på hjärnfonden för ryggmärgskada, MS, ADHD och migrän.

Hjärnfonden

I många år har jag haft olika projekt där jag samlat in pengar till denna fond. Stort tack för alla donationer det värmer mitt hjärta. Många av mina vänner inklusive jag själv har dessa diagnoser och med vårt bidrag kan vi hjälpa fler.

Vill du skänka en slant? Längst ner i bloggen ligger länken till min insamling.

Mitt tält som jag satte upp i min trädgård som ändå är 8 meter långt och 4 meter brett är för litet, så Yogan är nu flyttad till Bygdegården i Loftahammar.

Sommarhus i loftahammar, tacksamhet och giftemål

Där jag och min blivande man har hus i Loftahammar är väldigt nära utegymmet som de också byggt här i Loftahammar och jag ser att folk älskar att träna här på sin semester och det glädjer mig att människor prioriterar sin hälsa på semestern.

Jag själv och min sambo är överlyckliga för detta fina utegym och promenad/löparspåren som de byggt här i Loftahammar.

Varje dag är en gåva att få vara här. I sommar skall vi gifta oss här och bilden idag som tillhör bloggen är en förfotografering som Fotograf Linda Holkratz gjort.

Tänk vad en liten annons i Loftahammars gruppen gav oss. Hon har verkligen känsla för foto. Ett stort tack för denna dag. Jag ser verkligen fram emot de riktiga bröllopsbilderna i sommar.

Många skador & träning

Eftersom jag själv har en kropp som har mycket neurologiska skador och jag i flera år har haft ständig värk så är att röra på sig ett av de bästa recepten. Dock för mig i lagom dos.

Jag kör min typ av träning aldrig vikter utan använder endast min kropp som tyngd. Jag har inga stora byggarmuskler men jag har en bålstabilitet som är stark som jag byggt upp under åren genom att göra små små rörelser varje dag.

Efter flera stora operationer så är det viktigt att jag hela tiden tränar medvetet och små närvarande övningar.

Mina mål som 17 åring

Mitt mål som 17 åring var att bli skidproffs och att springa maraton dessa har jag fått ändra. Jag har ett eget maraton och det är att jag varje dag skall bli starkare och starkare i de små musklerna så att jag har stabilitet.

Förutom en bussolycka som förändrade mitt liv drastiskt så har jag fått följder i form av neurologiska problem på flera ställen i kroppen.

Man kan inte se dessa problem på utsidan, ingen ser hur min kropp mår på insidan. Jag kämpar varje dag för att den skall vara så balanserad som det bara går.

Mental träning är så viktigt

Det krävs också mycket mental träning när man lever med kronisk smärta, det krävs att man har ett förhållningssätt till sina upplevelser och det krävs att man tränar på det mentala planet också. 

Jag har tränat mental träning iform av mindfulness, olika tekniker i positivt tänkande, meditation mm. 

Eftersom jag har varit egen företagare i 18 år och innan jag bytte bransch så drev jag 3 bensinstationer så har det krävts av mig att jobba hårt med mitt eget ”mindset” och hur jag förhåller mig till mina upplevelser samt den största biten acceptansen. 

Många glömmer den biten av sin träning. Den är så viktig!!! Igår hade jag och min sambo en diskussion om hur psykologen Anders Hansen som var med i sommarpratarna i år ser på saken.

Han lägger fram sakerna på ett bra sätt ungefär på samma sätt som jag själv skulle lägga fram det. 

Problemlösning

Låt säga att du har ett problem. Då är det viktigt att bestämma hur lång tid detta problem får ta din uppmärksamhet. Du är den som bestämmer, du är den som gör valen. Det krävs träning här och tips och råd hur man skall kunna släppa tankar, minska tiden då problemet får finnas i din hjärna.

Här kan jag säga att jag har över 12 års erfarenhet av denna typ av träning. Jag har lagt många timmar på att läsa böcker, gått kurser och jag har lagt ner många många timmar på meditationsträning. Istället för att springa ett maraton så har jag mediterat många maraton istället.

Vad är meditation och vad kan det bidra med?

Det man gör när man mediterar är att man ger både kroppen och hjärnan en paus från tankarna. Man tränar på att föra och rikta sin uppmärksamhet under hela sin meditation.

Det finns olika nivåer av träning här.

”Meditation är min främsta medicin”

Där får jag en paus från tankar, smärtor samt känslor som uppstår när tankar och andra saker i kroppen tar för stor plats. Denna del är så viktig. Annars hade jag nog inte kommit så långt som jag har gjort.

Man behöver inte lida av smärtor för att praktisera meditation. Det man får ut av meditation är

 • Fokus
 • Koncentration
 • Närvarande
 • Minskar flödet på tankar
 • Avslappning
 • Minskad smärta
 • Minskad oro
 • Minskad ångest
 • Bättre ledarskap
 • Bättre föräldrarskap
 • Relationer förändras och blir bättre
 • Man blir bättre på sin fysiska träning då man tränar mer medvetet
 • Högre medvetenhet och ju mer medvetenhet desto färre gånger behöver du stå och väga inför svåra beslut
 • Ökad empati och förståelse både för dig själv och andra

Denna listan skulle jag kunna göra hur lång som helst!!!!!

Yoga

Yoga är den delen som varit den svåraste att implementera i mitt liv. Dels för att man skall ha koll på kroppen och andetaget samtidigt och det har krävts en hel del från min sida.

Under utbildningen till MediYoga Instruktör gick jag igenom en tung resa. Mycket processer startade i min kropp och det gjorde ont både här och där och jag blev helt slut.

Jag klarade inte av att sitta så länge som 90 min som ett pass va och la jag mig ner så somnade jag oftast.

Jag fick minska ner min träning till 20 min per dag för att mäkta med den och idag tränar jag mer än 1 timma.

Jag blandar också olika tekniker både mindfulness, mediyoga och delar från andra yogaformer som jag ser fungerar på de flesta.

Jag har mött många hinder på vägen här och för mig är det viktigt att få till rutiner och det var genom det som tanken föddes att ha yoga i Loftahammar. Att träna tillsammans är enklare och varför inte då när jag ändå bor här på sommaren.

Men aldrig trodde jag att det skulle bli såhär populärt.

Jag tar inget betalt på just Yoga & Meditationspassen utan alla donerar såklart efter egen förmåga.

Tackar och bugar!

I alla fall vill jag nu tacka DIG som valde att läsa min blogg och stort tack för alla bidrag till hjärnfonden. Det verkligen värmer mitt hjärta.

Höstens planer är magiska och jag är så laddad.

Till hösten tänker jag skapa två retreater i Sverige en här i Loftahammar och en i Visby på Gotland.

 Snart är alla detaljer på plats så missa verkligen inte detta!!!Detta kommer bli en superhelg där vi tränar både Yoga & Meditation samt så kommer du få göra ditt livshjul och en handlingsplan. Det bästa med allt är det kommer ingå uppföljning efter retreaten. 

Många har frågat när den kommer ut här i Loftahammar. Snart jag lovar men allt tar tid att planera. Datumet är satt så det kan du lägga in 4-6 oktober. 

När det gäller uppföljning så har jag upplevt att det har glöms bort och det gör att människor är jätteladdade efter de varit på en kurs/ föreläsning eller retreat första veckan. Andra veckan börjar man gå i sina gamla mönster igen. 

Detta vill jag undvika. Jag arbetar alltid långsiktigt. Så dessa retreater är inte som andra. Du får läsa mer när jag släpper dem.

Jag kommer lägga ut det i sociala medier, såsom FB, Instagram och här i bloggen https://www.yourcoachpetra.com och på www.easymind.se under kurser & event!

Min insamling till hjärnfonden och sociala medier.

Min insamling till hjärnfonden: https://insamling.hjarnfonden.se/fundraisers/hjalp-manniskor-att-fa-ett-battre-liv-med-ryggmargsskada-adhd-och-ms-och-migran

Min facebooksida:  https://www.facebook.com/yourcoachpetra/

Min instagram: @yourcoachpetra

Hemsida: www.yourcoachpetra.com

Event:

Alla event som kommer i framtiden finns både på Yourcoachpetra och Easymind. Anmälningar länkas alltid till sidan www.easymind.se som är mitt grundföretag. Yourcoachpetra är en del av det företaget.

Eventsida: https://www.easymind.se/evenemang-2/

Med det sänder jag all min kärlek ut till alla i världen som behöver det just nu!!!

Petra