Livscoaching en väg att nå dina mål och skapa en långsiktig förändring.

Allt är en förändring allt förändras hur skall vi kunna förhålla oss till det?

Ibland så sker förändringar i livet som vi kanske inte vill. Ibland väljer vi att skapa en förändring. Mycket kan vi påverka, en del kan vi inte påverka.

Vi kan dock förändra om vi vill. Livscoaching är en väg till förändring.

 

 

Förändring

Det jag har märkt med mig själv genom livet är att det många gånger har förändrats och då på plan där jag inte kunnat påverka sen har jag valt en del förändringar medvetet.

Om vi börjar med de förändringar som vi inte har påverkat. De är nog de jobbigaste. De är dem som vi inte kan styra och vi vet inte vart de kommer att leda oss. Det är i de förändringarna som vi har störst risk att må dåligt det kan skapas oro, stress ångest och är det kraftiga förändringar kan de slå undan benen på oss ordentligt och vi kan bli handlingsförlamade. “Livscoaching kan vara en del på vägen till din förändring”

 

Förberedelser

Hur förbereder man sig för förändringar som man inte vet skall komma? Vi kan ju inte gå omkring och oroa oss att det skall komma förändringar som vi inte vill ha. Bästa sättet som jag alltid har sagt är att skapa en grundplattform där du är trygg i dig själv, där du har jobbat förebyggande för att kunna hålla en balanserad tillvaro. Själv har jag mediterat i 10 år  så när en förändring sker i mitt liv så har jag resurser inombords. Dock har jag inte hur mycket som helst, men förmodligen mer än många andra eftersom jag har mediterat och jobbat med fokus och koncentration.

Trots att man har jobbat förebyggande så betyder inte det att man inte har känslor som är jobbiga eller tankar som stör.

Att vara i allt

Skillnaden är att man medvetet väljer att vara i sina känslor. Möter man sorg så väljer man att vara i sorg, möter man besvikelse så väljer man att vara i besvikelse.  Att möta känslor i ett öppet accepterande sinne. Sista åren har jag själv spenderat att tillåta mig att vara i det som är utan att klanka ner på mig själv att jag är mindre värd eller svagare för att jag är ledsen arg eller vad som nu dyker upp. Detta är en viktig del.

 

Tillåtelse

Jag har många år jobbat med personlig utveckling och många olika former av personlig utveckling och det jag kommit fram till att när du väljer hela dig så väljer du inte bara att vara glad hela tiden. Vi möter ju saker i livet och möter vi sorg så måste vi ju få tillåta oss att vara i sorg. Idag fokuserar allt för många på att allt skall vara glädje allt skall vara lätt men jag har kommit fram till att vi alla är människor och har det svårt ibland och då måste det få vara tillåtet att vara i det som är.

 

Vi möter allt som det är, men vi är inte allt som händer oss

 

Sårbarhet

Jag skulle vilja säga att välja att vara i sin sårbarhet är en styrka. Att våga visa sig sårbar, våga vara liten. Det krävs mod för att välja det. Personlig utveckling skall ju vara en utveckling av dig hela dig. Allt som du är.

Vi har tankar vi har känslor vi har kroppsliga förnimmelser men skillnaden är att vi är dem inte. Vi har dem och genom träning kan du skapa dig ett förhållningssätt till dem.

 

Skapa förhållningssätt

Efter 10 års meditation borde man ju tycka att jag inte skulle ha tankar men så är det inte. Många tror att vi skall bli kvitt våra tankar och känslor men det handlar om att skapa ett förhållningssätt till dem så att de inte tar över ditt liv eller tar upp för mycket tid av ditt liv. Det är så jag har tränat fokus och koncentration i 10 år. Dit du vill komma är att du är inte dina tankar du är observatören över dina tankar.

Grundplattform med livscoaching

Det viktigaste för att få ett liv i balans är att skapa dig en grundplattform. Lära dig att bli observatören över dina tankar och inte låta dig uppslukas av dina dem. Det krävs en del fokus och koncentrations-träning här. När du har en stabil grund att utgå ifrån så är det sedan upp till dig hur djupt du vill gå. Hur mycket du vill skall lossna från det gamla och hur mycket du vill göra dig av med.

Vi alla har ett bagage och den väskan bör inte bli för tung. Väljer jag att titta på min egen utveckling så har jag år för år tagit lite i taget och det allra jobbigaste tog jag sist. Varför?  För jag var tvungen att vara stabil och balanserad och ha min plattform innan jag kunde öppna upp den delen i mitt liv. Detta tror jag är så viktigt att vi väljer att skapa den trygghet i oss själva och styrkan för att våga öppna upp och möta det som kommer.

 

Det är dags när det är dags

Din resa behöver inte gå fort livet är en resa och den skall vara behaglig på vägen till att skapa det du verkligen vill. Ta ett steg i taget.

 

Livscoaching

Min coaching idag går ut på att du som individ skall vara bekväm hela vägen. Att först börja titta på vart du är idag och vart du vill komma är första steget. Sedan börja sätta mål för framtiden. Första målet skall vara resan dit om du förstår vad jag menar.

 

För att du sedan skall lyckas komma dit så behövs någon som kanske stöttar dig på vägen? Någon som kommer med tips och råd och vägleder dig i rätt riktning. Någon som själv vet hur det känns att möta svårigheter?

Genom mina egna erfarenheter dels av att jag arbetat med ledarskap och drivit eget företag i 18 år, samt min egen resa genom livet så kommer jag lotsa dig i rätt riktning. Mitt mål är att du skall nå dit du vill och att vägen dit skall bli så behaglig som möjligt.

 

Hjälp på vägen

Om du funderat så kanske det är dags att göra ditt första val att ta hjälp på vägen, det gjorde jag!

 

Varmt Välkommen att boka tid hos mig om du vill på mail till: info@easymind.se

Du kan alltid läsa mer om mig på hemsidan.

Livscoach, Mindfulness & MediYoga Instruktör samt grundare av Easymind

Petra Learmont

www.easymind.se

FÖLJ OSS GÄRNA  EASYMIND PÅ Instagram @easymind.se