Hej alla!

Det har tagit mig lite tid att släppa Janes sista blogg som hon skickade till mig innan jag reste för mina 27 dagar av intensiv Yoga & Meditationsträning i Thailand. Själv är det extremt intensiv träning så jag har inte haft ork att ens plocka upp min dator. Vaknade nu mitt i natten full av träningsvärk och tänkte “Now is the time to do it” Så här kommer hennes vecka 7 och jag ser fram emot vår vecka 8 när jag kommer hem för att se vad som hänt.

Ni vet väl att jag kommer och håller en “miniretreat” En heldags workshop där du får testa på massor av meditation och yoga, passar alla. Anmäler du dig innan den 31/12 kostar det bara 495:- (ta med dina vänner och gör denna dagen tillsammans) i Visby i samarbete med Chamillas Massage. Jane kommer såklart!

Jag kommer vara fylld med massor av nya tips från min intensiva träning i Thailand. Jag har satt ett lågt pris så att alla skall kunna delta gå in och kika här och gör din anmälan direkt så du säkrar din plats: https://www.easymind.se/events/visby-yoga-meditation/

Mindfulnesscoachning inne i vecka 7 tillsammans med min coach Petra

Hej alla fina människor i världens alla hörn nu är det tufft! – Ja jag är en sommarmänniska jag fullständigt älskar värme och sol. I detta nu springer vi något slags maratonlopp, mot mörker och kyla vissa älskar det men inte jag. Jag hör till dem som uppriktigt hatar vintern.

Vem är jag gift med?

Vem är jag då gift med? – Ja just det han som röjer snö på våra vägar och som blir överlycklig när det kommer snö. Funderar ibland på om min motvilja mot snö beror på hans yrke, att han älskar sitt yrke mer än allt annat här på jorden,jag har då diskuterat med mig själv fram och tillbaka men ej hittat något klokt svar.

Mer än att jag riktigt ogillar det där vita ”lappmöglet” Nu undrar du säkert hur kan du leva med honom men vi har nu känt varandra i över 37 år och det vi har tillsammans det är heligt, det är inte många som har det som vi har tillsammans!

Sen att jag inte kan fostra om honom i alla lägen är väl en sak, tror ni att han kan fostra om mig, eller? I vilket fall som helst så har ni kanske förstått nu att jag ogillar mörker och kyla. Får fler sämre kroppsliga förnimmelser än vanligt. Dock blir jag inte deprimerad som många andra kan bli, jag tänder mina ljus och blir lite gladare.

Energilampa

Blev just påmind om att jag ska plocka fram min energilampa som ligger i skåpet, jag inbillar mig att den ger mig mer energi och kraft trots att jag befinner mycket utomhus i dagsljus. Men min lampa får komma fram här i november och fyller mig med lite extra ljus varje dag fram till april då jag stoppar undan igen.

För 30 År sedan

Veckan som varit har gått rätt lugnt till tycker jag.

Fick dock ett AHA-moment hade en sådan huvudvärk som inte går att beskriva, ville bara inte släppa. Då talar en vän om för mig att hon celebrerar sin olycka. Då vaknar jag upp, onsdagen den 1 november 1989 får jag min helvetiska huvudvärk där jag till slut ej kan gå, ej kan se eller röra mig, mot Akuten Visby Lasarett träffar en läkare som säger – tror du att du har cancer, eller? Detta är då 8 månader efter Pappa dog i sin cancer, Jane nu 26 år detta var ju inte riktigt vad jag ville höra då.

 Morgonen efter körs jag akut till Karolinska sjukhuset den 3:de november bestäms operation, Cancer? Då skriver jag ett avskedsbrev till min dotter och förklarar hur mycket jag älskar henne, hur mycket jag vill vara med henne osv. Den 4:de november fyller hon 2 år hon firar sin dag med Mommo, hennes Mamma och Pappa sitter på Karolinska sjukhuset i en stor ovisshet.

Efter operationen visar det sig att jag hade en så kallad Inkapslad hjärnblödning, Suck skönt ingen Jävla fucking Cancer! Min man åker hem jag blir kvar drygt 1 vecka till, läkaren på Visby lasarett var avskedad när jag kom tillbaka till ön.

Detta skedde då för 30 år sedan hur firar man sådant? inte alls förutom att jag fick min huvudvärk och blev påmind eller om det nu var min älskade Mormor som kom och sa Hej, hon dog den 1 november för 7 år sedan. Händer mycket i dessa mörka dagar.

Chamillas Massage

Fick en underbar stund vid Chamilla, som gör underverk med sina händer hon är en av mina livlinor just nu.

Torsdag

Torsdag viker jag då till min bassäng vid Korpen, Skarphäll och min vattengympa och ett skönt träningspass med Nina denna gång. Känns i min kropp idag fredag. Så skönt.

Fredag

Vaknar till, nej jag vill inte kl. 05,00 mannen stökar runt jag slumrar till vaknar till igen kan inte andas är precis tät i näsan och kill i halsen. Nej sluta nu, jag har inte tid att bli sjuk, samtidigt skickar Petra vår möteslänk, Japp upp och hoppa! Frukost och fixa iordning…

Coachtime/Tacksamhet

Idag känner jag bara en stor Tacksamhet att vi orkar vara här båda två, Jag och Petra!

Tar upp allmänt om läget sedan tar vi upp mitt jobbigaste ämne just nu kan verka simpelt för vissa men för mig, just nu är det jag, min kropp och vikt, det beror inte så mycket på hur jag ser ut utan mer att jag vill må bra i hela JAG. För hur jag än gör, vad jag än äter hur mycket jag än rör på mig så står jag still eller går upp i vikt det är inte kul för det är inte jag.

Många i min omgivning brukar lägga sig i och tycka så mycket, Jane du har slutat röka, -ja det var snart 4 år sedan, du äter otroligt mycket mediciner, -javisst det gör jag men det har jag gjort i 30 år, du kanske är i klimakteriet? -Ja det är jag kanske vet inte äter medicin mot det också efter operationer. En dålig cirkel kan man säga. Vet bara att jag vill må bra i mig själv.

Bryta mönstret

Då sätter Petra ner foten går igenom hela mitt dagsschema både i mat/träning. Vi sätter upp nya/gamla rutiner för mitt dagliga intag samt att vi sätter upp ett veckoschema på min träning.

Jag har nu fyllt min väska full med olika verktyg att ta fram vid olika tidpunkter och tillfällen när jag behöver det under dygnet.

Det vi nu har planerat ska sträcka sig över famförallt 6 veckor då jag ska skriva upp allt jag gör inför mig själv. Men det är dock ett nytt livsmönster som ska fortsätta därefter. Strax innan jul ska jag väga och mäta mig för att se om det hänt något eller inte.

Så fort jag syndar mot mig själv genom att inta något extra mumsigt, så vet jag hur jag ska göra, två fötter och lite luft och lite arbete på det! Jag tycker nu att jag har fått bra verktyg jag känner mig trygg i det, i alla fall just nu idag!

Livlinor

Jag har alltså tre extra livlinor i mitt liv just nu, det är Chamilla, Petra och Ola.

*Ola har jag aldrig träffat i det verkliga livet, hör bara hans ljuvliga stämma minst 2 gånger om dagen som får mig att komma till ett sådant välbehag i mig själv

*Chamilla min underbara vän som jag känt sedan hon var baby som nu tar hand om mig med sina underbara händer och även som jag vända mig till jämnt och prata med om allt 

*Petra min nyfunne vän som känns som en liten tvillingsjäl. Vi har gått igenom så otroligt mycket konstigt i våra liv som påminner om våra liv i mycket. Hon får mig att öppna mig inför mig själv.

Semester för Petra

Petra åker nu iväg på sin välbehövliga resa med den påföljden att hon lämnar lilla mig kvar här hemma i kylan. Under den tiden har jag många uppgifter som kommer hålla mig varm på ett eller annat sätt.

TACK

Stort Tack till er alla som följt mig min resa och läst min blogg

Så med detta Tackar jag för mig denna gång, det är långt till jul men, snart så… Därför säger jag God jul, Gott Slut Och Gott Nytt År Till Er Alla

Vi hörs på nyåret med en uppföljning om mig, Ha det så bra

Kram på er alla//Jane

Gilla den du är!

Du kommer ändå inte

 att bli någon annan!

JANE