Hej alla härliga som följer min blogg!

Nu kommer lite nytänk!!!

Som många av er vet så har jag praktiserat Mindfulness sedan 12 år tillbaka. Det är en del av min vardag och jag tränar så gott som varje dag. För att få in en rutin så krävs det tålamod, tillit till processen, att man verkligen vill ha en förändring, sist med inte minst att välja att träna varje dag.

Jag har bloggat i många år om hur det är att leva med smärtproblematik, hur man kan göra val. Vad både Mindfulness samt Yoga kan ge.

Blogg varje dag under 1 månad

Ett år så valde jag att blogga varje dag i hela december det var verkligen en utmaning. Att varje dag försöka hitta något intressant att skriva om. Jag fick verkligen gå djupare in i mig själv och se vad jag faktiskt hade gjort och åstadkommit under alla dessa 12 år.

Nu är det dags för nytänk.

Jag kommer ta in en gästbloggare i 8 veckor som kommer gå Mindfulness privatcoaching för långvarig smärta & sjukdom hos mig. Hon heter Jane och bor på Gotland. En härlig kvinna med mycket energi trots sin problematik.

Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med denna kvinna då jag ser att hon verkligen vill skapa en förändring. Det finns fortfarande ett hopp vilket många har tappat efter många hårda år med sjukdomar och smärta.

Hennes 8 veckor kommer bestå av att gå igenom programmet Mindfulness för smärta & långvarig sjukdom. Här skall man kunna följa hennes resa som förmodligen kommer gå både upp och ner som det gör för oss alla. Hon kommer dela med sig av livet med träning, tankar, känslor och vad som sker i kroppen.

Janes första grundsteget var att komma i balans i kroppen.

Första steget i vår process tillsammans var att få hennes kropp balanserad. Vi testade hur hon låg till i sina fettsyror och om kroppen hade en inflammation. För er som inte vet så kan vi testa hur mycket av Omgea 6 (som skapar inflammationer man har i kroppen) samt hur mycket Omega 3 som man har i kroppen (som är den antiinflammatoriska fettsyran). Båda dessa fettsyror är extremt livsnödvändiga och vårt DNAär skapat att ha en balans med lika delar av varje. Vi kan inte producera dessa fettsyror själva utan vi måste få i oss dem via kosten.

För mycket Omega 6 skapar inflammation

Tyvärr så får vi i oss för mycket Omega 6 idag pga av att nästan allt innehåller vegetabilisk olja så det går knappt att äta sig till en balans i kroppen utan tillskott. Det finurliga är att dessa två fettsyror faktiskt tävlar med varandra så den du har mest av vinner.

Det är en djungel av Omega 3 på marknaden

Det finns extremt mycket Omega 3 produkter på marknaden men det viktigaste av allt är att testa sig för att få ett värde på det. Detta är mätbart och skulle du vara i balans får du dessutom dina pengar tillbaka!

Jag har valt att arbeta med ett tillskott jag själv testat och vet fungerar där jag också kan se resultat.

Omega 3 som jag arbetar med doserar man efter kroppsvikt vilket gör att vi vet att man får i sig så pass mycket som man behöver. Fiskoljan ligger heller inte i något som kan slå ut den i kroppen. När oljan kommer ner i magsäcken så har vi en varm och sur miljö då är det av yttersta vikt att oljan inte härsknar vilket denna inte gör. Oljan håller 30 timmar i vår varma sura miljö så att den skall komma ut ända ner på cellnivå utan att den härsknar på vägen.

Oavsett vad du äter är det inte säkert du tar upp det

Våra fettsyror styr även våra cellmembran som i sin tur styr näringsupptag. Det är inte alltid vad du stoppar i dig som kroppen tar upp. Här är det viktigt att förstå att när vi äter så vill vi ju att all näring skall gå ut på cellnivå. Om cellmembranen då inte är mjuka vilket fettsyrorna styr, så går inte näringen ut på det sättet vi vill. Denna olja mjukar upp cellmembranen vilket resulterar i att vi får ett bättre näringsupptag. Jag är ingen läkare men vad jag har kunnat läsa mig till så fungerar det på detta sätt.

Omega 3 styr också så att vi förebygger hjärt- & kärlsjukdomar, får bättre minne och koncentrationsförmåga samt minskar den inflammatoriska processen i kroppen.

Jag brukar förespråka att detta är grunden för att ge kroppen mer energi och fokus och rätt förutsättning, sedan kan man fortsätta från där.

Jobbat från flera olika håll med kroppen, balans på alla plan.

Med denna kvinna har vi jobbat från flera olika håll dels för att skapa balans, när hon väl var i balans satte vi in vitaminer & mineraler för att boosta kroppen på det som hon inte får i sig av maten vi äter idag. Sedan har vi också jobbat med tarmen för i tjocktarmen producerar vi serotonin, vårt lyckohormon. Serotonin är inte bara ett hormon för att vi skall vara lyckliga det är också vår smärtbroms. Hur vi upplever smärta, känslor mm.

Så från tre olika håll har vi jobbat tillsammans för att skapa en grundstomme i kroppen.

Nu går vi in i fas 2 två närma sig tankar, känslor samt kroppens signalsystem.

Nu är det dags att ta fas 2 och då börjar vi jobba med att närma oss kroppens tankar, känslor och kroppsliga signaler som kroppen skickar ut. Här kommer vi jobba ihop online i 8 veckor.

Samarbete med Chamillas Massage i Visby

Tillsammans med detta så har jag skapat ett samarbete med en kvinna som heter Chamilla. Chamilla driver Chamillas massage i Visby där klienten kommer gå regelbundet på massage för att skapa lugn & ro hormoner samt ge kroppen en chans att lära sig ta emot och få musklerna mjuka. Bor du på Gotland rekommenderar jag verkligen Chamilllas Massage hon är mjuk omhändertagande och har samma grundtänk som jag.

Helhet skapar förändringar

När en person väljer helheten då kommer det skapas förändringar på sikt! Jag älskar att bidra på detta sätt för jag vet att det fungerar, jag är själv ett exempel på det. Allt jag erbjuder har jag testat själv för att veta vad som fungerar och inte.

Yoga

Vi skall också plocka in lite yoga under veckorna när jag ser att kroppen har energi över. Viktigt är också att röra på kroppen trots att det gör ont. Vi behöver få syre i musklerna!

Jag brinner för att hjälpa andra

Så fantastiskt att få jobba med människor, med en helhet. Jag brinner verkligen för detta.

Saker tar tid. Vi bygger inte en kropp på några veckor eller blir frisk men vi skapar ett nytt förhållningssätt, ett nytt sätt där man behandlar sin kropp med empati, respekt & kärlek samt ger den “mat” som den inte får i sig i den vanliga kosten. Omega 3 är ju faktiskt bara fisk, för veganer finns det möjlighet att få en produkt från alger.

Återhämtning är en stor del av processen

Vi jobbar med att hjärnan skall förändras samt att vi skall skapa nya nervbanor. Vi satsar hårt på återhämtning som är en viktig del i processen. Människor som har ont har en tendens att vara i görandet för att man skall slippa känna det som gör ont.

Min resa

För mig har det inneburit att jag är där jag är. Jag kommer aldrig bli 100% frisk men varje procent till ett bättre liv, med mer glädje, positivitet, minskad oro och minskad smärta ger en bättre livskvalitet och det finns inget som går upp mot det.

Praktiserat Mindfulness i över 12 år

Jag har praktiserat Mindfulness i 12 år, mediterar nästan dagligen, yogar samt ätit dessa fantastiska produkter i 1 år nu och är i balans vilket har medfört så mycket positivt när det gäller återhämtning. Jag har blivit kvitt mitt sockersug och fått minskad inflammation i kroppen. Jag har fortfarande saker som skall repareras men kroppen tar en sak i taget. Det finns INGA Quick fix man måste se allt på sikt. Saker tar tid. Det är först nu i sommar som jag känt mig piggare.

Hösten har kommit då händer det saker i kroppen

Nu kommer hösten. Vädret har växlat, något min kropp inte gillar och som visar sig med ökad trötthet men det betyder ju inte att allt det jag gjort under mina 12 år är bortblåsta. NEJ, NEJ vi alla har upp och nedgångar. Men de flesta som har en nedgång slutar med allt, något som är det värsta man kan göra. Fortsätt gör samma sak så ser du efter åren att nedgångarna blir kortare och kortare. Du ökar också din medvetenhet och vet ungefär när dina nedgångar brukar komma och hur de visar sig. Det gäller att aldrig ge upp!!!! Man måste få ha dåliga dagar men dagarna som är bra skall bli fler, så enkelt är det.

Hoppas ni vill följa Jane på hennes resa här på min blogg!!

Vill du själv skapa en grundstomme? Börja med detta du kommer se resultat över tid. Jag rekommenderar aldrig ngt jag inte testat själv men allt tar sin tid, man måste ha TÅLAMOD med kroppen. Som de säger 

”Rom byggdes inte på en dag”

Vill du börja med att skapa en grundstomme och titta på hur dina fettsyror ser ut så boka ett online möte med mig det kostar inget, så ser vi till att du också kommer i balans. På mötet berättar jag mer grundläggande vad som krävs så att du får kunskap och förståelse för din kropp. Vart du än bor kan du boka in ett möte med mig – vi ses som sagt online.

Boka genom att skicka ett mail till mig på info@easymind.se

Kärlek Petra