Dagens blogg går i meditationens tecken

 

Har du någon gång mediterat? Många vet inte ens vad meditation är eller så tror de att man måste sitta i en fin ställning med benen i kors och bara vara tyst. Meditation är mycket mer än så. Det finns många verktyg inom just Mindfulness förutom meditation som bidrar till bättre hälsa som vi kan använda oss av i vardagslivet.

 

Själv så mediterar jag för att få ett lugn i kroppen. Jag har sett efter 10 års meditationsträning att jag har ökat min koncentration mitt fokus och mest av allt mitt närvarande. Den största bonusen som jag fått på köpet är att jag har sett att min smärtproblematik har minskat radikalt samt att även smärtans utseende har förändrats den är inte lika skarp som innan och jag har fått ett förhållningssätt till mina smärtupplevelser, vilket gör att jag har kunnat acceptera dem på ett annat sätt än innan jag började träna just meditation.

Det bästa av allt är att jag känner sådant lugn i kroppen efter en meditation och det känns som om jag har tömt hjärnan på alla tankar på vad som skall göras härnäst och jag kan vara mer i mitt närvarande och faktiskt uppleva nuet och hålla fokus längre stunder.

 

Det pratas mycket om att leva här & nu men vad är det egentligen. Att vara Här & Nu för mig är att verkligen uppleva stunden precis som det är. Att stiga ur sin så kallade autopilot där vi gör saker per automatik. Har du någon gång kört bilen och tänkt: Har jag kört förbi det där stället eller inte, vi bara gör saker på rutin. Vi gör många sådana saker varje dag utan att tänka på vad vi gör eller hur vi gör det.

 

När man stressar i livet blir det ett extra  påslag på kroppen som kan yttra sig på flera sätt exempelvis så får vi sämre immunförsvar, vi kan inte ha koll på flera saker och börja glömma, man kan få mer smärta i kroppen, spänningshuvudvärk, sämre sömn, hormonrubbningar och det är bara en del av allt det som kan utlösas av stress.

 

När det gäller själva träningen så är det ofta så att vi gömmer oss bakom att vi inte kan eller har tid men visst har vi tid men vi väljer att göra något annat just den stunden, så enkelt är det faktiskt. Vill man ha en förändring i livet så handlar det mycket om att först se att vi har val och sen börja göra nya val. Det betyder inte att vi aldrig går in i fällan igen och säger att vi inte har tid men oavsett där så kan man bara titta lite på sig själv och säga ok jag valde inte detta men jag kan alltid välja om igen.

 

Jag lovar jag har varit i många fällor genom åren samtidigt så är jag en målinriktad person och i Mindfulness meditationsträning så tar vi bort mål och sätter en avsikt med träningen. Visst känns det lite lättare med en avsikt? Exempelvis jag vill träna för att minska min stress eller jag vill känna mig mer i balans. Det är de små förändringarna som blir stora i slutet.

Vi gör små val och många små val som till slut visar sig vara ett stort val när man väl börjar se förändringen i både kropp och sinne.

 

Denna vecka har vi prova på kväll på Easymind där man får komma och meditera det var så populärt så vi satte upp en dag till nästa vecka, den blev också full då förstod jag att fler måste få prova för att veta vad det är. Genom detta så kommer vi ha fler prova på kvällar och dessa kommer läggas ut om en vecka på hemsidan och på vår Facebook sida för den som är intresserad så håll koll om du vill komma.

 

Med det önskar jag er alla därute en härlig Måndagskväll!

 

Vill du anmäla dig till någon av våra kurser så kan du gå via dessa länkar

 

Mindfulness Grundkurs Här & Nu:https://www.easymind.se/?event=lev-har-nu-5-veckors-grundkurs-i-mindfulness-oskarshamn

 

Mindfulness Yoga/Meditation/Visualisering: https://www.easymind.se/?event=mindfulness-yogameditationvisualiseringsmeditation-10-ggr-2

 

Mindfulness 2 dagars grundkurs i Oskarshamn: https://www.easymind.se/?event=mindfulness-grundkurs-2-dagar-oskarshamn

 

Mindfulness för dig som lever med långvarig smärta eller sjukdom online vart du än bor: https://www.easymind.se/?event=mindfulness-mot-smarta-och-langvarig-sjukdom-8-veckors-kurs-online-hela-landet-2

 

Vill du gå i privat Mindfulness coachning kontakta oss på info@easymind.se

 

Vi har olika program att välja mellan

Mindfulness Här & Nu

Mindfulness mot Stress

Mindfulness mot långvarig smärta eller sjukdom

 

 

Med Värme

Petra Learmont (Mindfulness Instruktör utbildad hos Mindfulnesscenter för Ola Schenström)

Easymind AB

www.easymind.se