Dagens blogg handlar om tid och att vara redo för att välja något nytt och okänt, att hoppa från klippan och lita på sin medvetenhet, att lita på sig själv.

 

Hur många gånger gånger har vi inte stått där på klippan ( dvs stått inför olika val) , vankat fram och tillbaka, tagit ett steg fram och kanske två steg bak… nä jag tror jag tar det säkra före det osäkra och stannar här uppe där jag är trygg och säker och förlitar mig på det gamla ordspråket: “Jag vet vad jag har men inte vad jag får”.

Men tänk om det du kan få genom att våga ta klivet ut, kan vara så mycket mer än det du har idag och det du tror är möjligt?  Hur skulle det vara att istället lyssna på ett annat ordspråk: “Friskt vågat hälften vunnit”? Jag säger inte att det alltid är lätt att hoppa från klippan och lita på att vingarna bär dig.. och om de inte gör det, lita på att du kan ta dig upp igen och pröva ett annat sätt att flyga nästa gång. Ge aldrig upp och sluta aldrig lita på din förmåga att förändra ditt liv.

Jag har själv stått där, vankat fram och tillbaka, fram och tillbaka, och skapat ännu mer osäkerhet inför mina val, lyssnat in vad andra tycker och tänker istället för att lyssna på mig själv och vad jag vet är sant för mig.  Ingen vet bättre vad som fungerar för mig, vad som är korrekt att göra för mig än jag själv, ändå blir vi osäkra för tänk om vi väljer fel?

Så tänk om det inte handlar om att välja rätt eller fel? Tänk om det handlar om att våga lyssna till vårt inre och lita på vår medvetenhet, som oftast är så mycket större än vi tror att den är. Men hur ska vi veta att det fungerar om vi inte testar? Hur ska vi lära känna oss själva, vad som gör oss glada, lätta, lyckliga och må bra om vi inte vågar testa våra vingar? Vad är det värsta som skulle kunna hända om de inte fungerade? Ja kanske att du får testa dem igen och kanske pröva på ett annat sätt. Men tänk om de skulle hålla? vad mer skulle vara möjligt för dig då?

Tänk om du genom att öppna upp din medvetenhet om dig själv och lita på dig, oavsett vad som hänt innan, oavsett vad andra säger, tycker eller tänker, vågar ta det där steget utanför din komfortzon och upptäcker en massa mer möjligheter som du inte kunnat se innan?  Tänk om du genom att våga ta klivet ut, är ett bidrag för andra att våga ta klivet ut och testa sina vingar….

Jag vet att det är möjligt, jag har själv varit där, inmurad i trygghetens borg, med skygglappar för mina ögon för att jag inte vågade öppna dem, vågade inte tro på mig själv och utan att se någon väg ut.  Tillslut valde jag att hoppa, hur jobbigt det än var till en början så öppnades så mycket mer upp i mitt liv och det största av allt, att det gav mig en otrolig styrka att hoppa vidare till nästa klippa, att börja lita på mig själv och min medvetenhet, att börja leva här och nu, våga ta chanser och se livet mer som ett spännande äventyr.

Så blir man någonsin helt redo att hoppa? Nä inte enligt min åsikt i alla fall, du blir aldrig redo om du ska vänta på något istället för att bara välja att lita på dig själv och hoppa ut i nya spännande äventyr….

Så är det dags för nya spännande äventyr? Är det dags att känna dig mer levande än någonsin? Om svaret är ja är du varmt välkommen till vår 5 dagars kurs nästa i vecka i Oskarshamn  “Vägen till Förändring”  läs mer här: https://www.easymind.se/?event=vagen-till-forandring-med-var-mest-dynamiska-kurs-oskarshamn

 

Önskar er alla en fin helg

Kram

Mia