Bloggen som tar dig rakt in i livet och hjärtat på rakt in i livet på Petra Carmefeldt. Min resa och den kommande resan som jag skall göra- djupdykning i samt nya ”identitet” Mrs Carmefelt. Jag tillägnar denna blogg till alla som behöver den och speciellt ett stort tack till mina närmaste.

Äntligen dags för lite uppdatering av nuläget till alla ER där ute. En längre blogg ta dig tiden sätt dig ner i lugn och ro och läs om du vill komma mig närmre.

Vill börja med att stort vamt tack!!!

Ett stort varmt tack till just DIG som följer mig speciellt på Instagram på @yourcoachpetra

Wow vilket tryck på min Instagram

Mitt instagramkonto @yourcoachpetra har växt enormt de sista månaderna och jag har över 10000 aktiva besökare varje vecka.  I social media räknar man inte antal följare eller gilla markeringar utan faktiskt aktiva besökare. Jag är så himla glad för alla som tycker att detta är spännande och intressant att följa mig i min vardag, min träning samt få inspiration genom mina tips.

Mitt mål här är just att vara en INSPIRATION. Att förmedla vägar för den som vill testa att prova på ett liv med träning / hälsa /välmående samt kanske skapa mod hos vissa att börja sin resa.

Tänk om alla 10000 besökare verkligen skulle vilja gilla mina inlägg, det är en dröm vi får väl se om jag kommer dit någon gång.

Varje gilla, varje följare betyder otroligt mycket då jag lägger ner extremt mycket tid på Instagram. Varje liten kommentar, meddelande gör mig så glad. Jag får en bekräftelse på att jag delar ngt med värde, det är livet!

Alla tips tar jag vänligen emot. 

  • Vad vill ni höra? 
  • Vad vill ni se?
  • Hur skall jag inspirera er motivera er?
  • Vad kan jag göra annorlunda för att fånga ert intresse?
  • Vad vill du veta mer av?

Min egna plats där jag kan vara jag i min sanna natur, visa att jag lever som jag lär mitt i livet.

Yourcoachpetras framtid är att jag skall ha en egen plats där jag kan vara mitt naturliga jag med hur jag arbetar som coach, yogalärare samt meditationslärare och hur jag får in detta i min vardag. Jag hjälper också företagare med olika delar då jag har 18 års erfarenhet av att driva och äga företag.

Det känns som att jag är på rätt spår i livet och jag tar ett steg i taget för att verkligen känna in vad jag vill, vilken väg jag vill gå, hur jag vill förmedla mina budskap mm.

Jag har en stor nyfikenhet vad människor verkligen har intresse av att följa och vad som ger dem motivation & inspiration att starta en egen resa, speciellt till självläkning på olika plan.

Snart skall jag fördjupa mig ännu mera i Yogan och till största delen är det för att jag behöver själv en starkare kropp fysiskt. Mentalt har jag använt mig av olika meditationstekniker i över 12 år och Yogan har funnits i mitt liv de senaste 10 åren men det är det senaste året som jag verkligen har lagt tid i form av träning varje vecka på just Yoga. Meditation har jag praktiserat dagligen i över 12 år

Skapa en mental styrka i livet.

Jag har sett vad meditationen har gett mig och efter 12 års mediterande så kan jag nu använda mig av den mentala styrkan när jag på en högre nivå ger mig in i djupträningen av Yogan.  Andningen som jag har med mig från meditationen förenklar min yoga mycket.

Alla skall kunna utföra Yoga

För mig är det så viktigt att alla skall kunna Yoga. Oavsett problematik så skall du kunna Yoga så när jag nu gör en ordentlig djupdykning har jag valt med omsorg för att hitta den personen som kan leda mig och min kropp först. När du kommer till mig skall du känna en trygghet att du inte skadar dig. Det skall finnas positioner så alla kan delta i ett yogapass efter egen förmåga. Yogans grund är ju faktiskt att balansera kropp & själ och det gör man inte genom den snyggaste positionen. Man jobbar från grunden, tar ett steg i taget känner in vad det påverkar för kroppsdel och sen tar man nästa steg.

Jag avskydde Yoga

Om jag skall titta på min andra utbildning i Yoga så kan jag säga ärligt att jag inte gillade det alls. Jag kände inte mig trygg det påverkade min kropp negativt så jag tänkte nej detta är inget för mig. Jag håller mig till den enkla Mindfulness Yogan jag lärt mig.

Det jag insåg när jag sedan började testa olika former var att jag såg att man kunde använda lite här och lite där och jag började få inspiration igen. Samt att personen som visade mig den vägen hade koll på mig. Hon såg när jag mådde bra och inte, samt när jag kunde slappna av. Där var starten inspirationen jag behövde. Jag fattade att jag kunde men på mitt sätt som passade min kropp. Tack min fina underbara bästa vän Ingela Palmquist. Om ni vill kan ni följa henne på Instagram @pilgrimage.se Hon har precis släppt en bok där hon är medförfattare.

Fasta former och strukturer är inget för mig

Jag avskyr fasta former och strukturer eller program som man skall följa. Hur skall man kunna följa ett program som är designat för en ”normal person” som inte har skador i kroppen? Det går ju inte. Jag måste ta hänsyn till min kropp i varje steg jag tar. Detta har ju varit min filosofi inom Mindfulness att när jag har coachat i det har jag en grundmall men sedan är jag tvungen att följa själva individens resa inte grundmallen. Då når jag oftast dit jag vill med min klient.

6 veckor – bara för MIG

Jag kommer lägga 6 veckor av mitt liv till att verkligen på ett djupare plan gå in i de allra djupaste delarna av min kropp. Ni kan följa detta framöver i sociala medier på @yourcoachpetra på Instagram hemsidan  https://www.yourcoachpetra.com samt på Facebook heter jag Petra Carmefeldt. Där skall ni inte söka upp min privata profil utan den som har ett svartvitt foto. Självklart får ni också vara min privata vän om ni vill det så klart, alla får vara min vän. Ingen blir ju gladare än jag om jag kan vara ett bidrag på alla plan.

Varför göra en inre resa?

Min inre resa är till för att nå styrka, mer balans, mer harmoni, mer av mig själv och jag vill kunna Inspirera från mitt hjärta till Er andra. Jag vill att alla mina värderingar kärlek, empati, förståelse, respekt och ödmjukhet skall finnas med hela vägen

Min inre resa kommer starta 15 november och 6 veckor framåt. Mer om detta kommer jag släppa framöver. Det är pirrigt, spännande och det finns också lite rädsla. Min känsla är att detta val är ett av de bästa valen jag kommer ha gjort i livet. 

Det kommer vara tufft, utmanande men jag känner att jag kommer finna ännu mer kraft på ett sätt som jag inte gjort innan.

Allt jag ger till en klient har jag alltid provat själv under en lång tid för att verkligen se att det fungerar. 

Med alla mina skador och ADHD så brukar jag säga att 

 ”funkar det på mig så funkar det på alla andra också”

PETRA

Sociala medier

Jag vill förvarna att jag vet inte vad dessa 6 veckor bär mig. Mitt mål just nu är att ni skall få följa mig, men jag kan inte lova det. Jag har ju ingen aning vart detta bär mig. Det är något jag behöver göra och jag hoppas att jag skall kunna delge er delar av min resa.

 Men man vet aldrig vad som händer med ”lilla Petra” hon kan stupa, hon kan bli trött, hon kanske behöver en paus från social media? Inte vet jag men det lär ni bli varse om i så fall. Min plan är att ni skall få delta i min resa men allt kan ju hända på vägen.

I alla fall så skall jag göra det jag kan för att ni verkligen skall få möta mig i min process.

From 15 november till början av jan-2020 tar jag ledigt. Jag har semester!

Wow vilken känsla 6 veckor av ledighet som bara skall vara för mig. Det är en känsla jag inte kan beskriva. Veckor där jag investerar i kropp & själ totalt. Jag har investerat i mycket i mitt liv men hela 6 veckor med ledighet det vet jag inte när jag hade. Man kan ju inte kalla alla sjukhusbesök som ledighet ha ha. Oftast när jag har haft ledigt så har jag investerat i mig själv men inte på detta plan. Inte så länge, men nu är det dags….En djupdykning och det är snart….

Sorg, besvikelse sätter djupa spår

Detta är ett djupare plan jag skall möta alla plan ända in i benmärgen. Inte bara det mentala planet nu är det dags för kroppen att släppa på ännu mer spänningar, känslor, trauman och allt som jag har fått gå igenom.

En stor del är SORG. Det sista året har det varit mycket sorg, besvikelse det har tagit mig hårt men jag har klarat vissa delar bra och vissa mindre bra så kan jag väl säga.

En del jag har gått igenom har varit besvikelse

Att bli sviken är aldrig roligt, men det är sånt vi utsätts för. Hur går man igenom det och hur kommer man ut på andra sidan?

Jag har turen att ha så fina vänner, kollegor samt familj som har stöttat mig i alla lägen. Orkat lyssna på mig funnits där öppnat upp sitt hem när jag har behövt gråta ut. Jag är evigt tacksam för detta. Jag är evigt tacksam att jag inte står själv. Mina vänner är enorma och har gett mig styrka när jag behövt det som allra mest.

Sorg

Oj den kommer som ett brev på posten när man blir sviken. Första gången och det största sveket var redan som barn. Det har förföljt mig och jag har inte förstått hur ”den lilla flickan” inom mig har klarat att stå upp. När det kom upp till ytan och jag började arbeta med den sorgen/ traumat fick jag fysiska besvär såsom yrsel, illamående, mer smärta, trötthet. 

Mitt i denna sorg blev jag sviken igen. Ibland undrar jag hur jag fortfarande står upp faktiskt!

Mitt i processen av det största sveket blev jag sviken igen. Det blev till en ännu större sorg. Sorgen måste få finnas, besvikelsen måste få finnas. Alla känslor, tankar och kroppens signaler måste få finnas.

När sorgen kom så stod de där igen mina fina vänner, kollegor samt familj. Att de har orkat lyssna på mina tankar, känslor det är så vackert. Vilken kärlek, empati och förståelse jag har fått.

Trauma

Att vara utsatt för trauma som barn och åter igen som ungdom har inte varit enkelt men jag har inte fattat hur detta har påverkat mig. Mina val i livet, relationer ja allt. Nu vet jag mer. Nu har jag djup-dykt ner i alla trauman. Som min traumaspecialist säger.

 ”you have to go down in the deep shit”

TRAUMASPECIALISTEN

Jag fattar det nu!

 In i den allra mörkaste hemligheten som jag dolt för att överleva. Det är människans natur att överleva och då förtränger vi saker annars dör vi. Tur vi har den överlevnadsmekanismen. Så glad att jag hade den. Men vill man skapa en förändring måste man djup-dyka lite till. Det var det jag höll på med när jag blev sviken, mitt i min process. Men när jag blickar tillbaka så kan jag nu blicka tillbaka med stolthet och jag har ännu mer stabilitet, verktyg och erfarenheter med mig. 

Mycket mer styrka än de som svikit mig det kan jag lova ER alla!!! Jag har behövt blicka inåt på allt, i de allra mörkaste vråna har jag fått gräva och på andra sidan finns ljuset.

Nu vem jag mer om vem jag är samt att jag vet vem jag inte vill vara.

Jag kan stå upp med rak rygg och stå för vem jag är. Jag vet vem jag är nu på alla plan. Det är en befrielse att vakna och veta vem man är och varför och vad jag värderar i livet. Vad som är viktigt för mig är inte det som är viktigt för andra. 

För mig är kärlek, respekt, ömhet, varsamhet, omtänksamhet viktigt! 

Steg för steg

En process är steg för steg. Man blir aldrig klar. Livet är en resa det händer saker på vägen. Vi möter dem, vi jobbar med dem vi tar oss vidare om vi vill. Men resan är det som är målet. Jag har ingen slutdestination. Resan är målet.

Nu är jag på nästa resa till att hjälpa kropp & själ i ännu mera balans. Många tror nog att jag var färdig för länge sedan.

 Jag är ju coach. Svaret är nej, man stoppar aldrig en utveckling. Ingen blir helt färdig. Det finns alltid något mera om man bara är tillräckligt nyfiken. 

Det är bara du som kan vara din egna mästare. Du har det inom dig hela tiden, men ibland har vi inte tillgång till den. Hitta en person som leder dig till din sanning i livet. Ingen annans sanning. Din sanning. Den som leder dig till en högre medvetenhet om dig själv där du kan vara i din fulla styrka och potential där du kan upptäcka dina ”superkrafter” Där du kan få verktyg på vägen att hantera när det blir tufft, svårt, jobbigt och du vill ge upp.

Du skall hitta en som leder dig till din sanning.

PETRA

Att följa någon annan är inte att hitta sig själv! Du skall bli vägledd!

Ett tips till Er alla som börjat en resa. När du bestämt dig för att få mer av dig, vara din egen mästare. Hitta din väg inte någon annans väg. Låt folk leda dig till den du är, till din högre medvetenhet ditt högre jag. Låt dig inspireras testa på låt dig motiveras men glöm inte att stanna upp på vägen. Andas vänta in ta några djupa andetag känn in om du är på din väg eller någon annans väg. Våga låta någon leda dig, hitta den personen du känner tillit till. Vandra vägen tillsammans. 

Det finaste jag fått var när min traumapsykolog sa att jag också lärt han en massa på vägen. Vi gjorde resan tillsammans. Wow jag klev ut där med stolthet. Vi är alla ett bidrag och vi gör det tillsammans. Tillsammans blir vi starka och vågar mera. Vi har alla ”superkrafter”

Vill du vandra tillsammans med mig?

Vill du vandra tillsammans med mig? Låt dig inspireras, motiveras hur mycket du vill!!! Min väg kanske inte är din väg men delar av min väg och delar av din väg blir en mycket bredare väg att vandra på. När vi behöver tar vi vandras händer och desto starkare blir vi tillsammans!!!

Innan semester så händer det en hel del projekt som jag har på gång

Nästa vecka åker jag till Stockholm tillsammans med Chamilla som jag har ett samarbete med på Gotland. Härliga fantastiska kvinna. Äntligen ses vi igen. Vi skall på ett stort hälso event och lyssna på föreläsare från hela världen. Det skall bli så spännande. I över ett år har jag ätit tillskott som gett mig så mycket, nu får jag grotta ner mig i massa ny forskning. Det skall bli så spännande. Ni följer väl Jane som gästbloggar hos mig nu. Vi började hennes resa med dessa tillskott, det gör susen för kroppen kan jag säga.

Implementering av Mindfulness på ett stort företag

Efter detta så stannar jag kvar för jag har fått äran att implementera Mindfulness på ett större företag så det blir en inspirationsföreläsning för dem innan de sätter igång en e-kurs i 8 veckor. Jag ser verkligen fram emot detta.

All Kärlek Empati Förståelse från mitt hjärta till ditt hjärta!!!

AVSLUTNINGSVIS TACKSAMHET & KÄRLEK 

Tack till dig min man som vandrat hela den resan de sista åren vid min sida. Din styrka, stabilitet och det viktigaste av allt din ork!!

Tack till alla våra barn som har orkat min resa. Saker ställs in, ändras blir till kaos men det viktigaste av allt i slutändan står vi tillsammans. Vi blir starkare tillsammans! Vi har skapat en grundplattform. Den kan svaja men den innehåller alla dess färger, har transparens och kärlek, empati förståelse och respekt! Jag är inte alltid enkel, men om man vänder på det så är jag för enkel, för rak så det kan bli komplicerat ibland. BÄlskar ER alla barn, man, vänner, föräldrar, farmor, svärföräldrar från mitt hjärta skall ni veta!!!

Petra Carmefeldt (fd Learmont) För dig som inte visste så är jag nygift!

Skulle bli så glad om du ville följa mig.

Instagram:  https://www.instagram.com/yourcoachpetra/

Facebook : https://www.facebook.com/yourcoachpetra/

Hemsida:  https://www.yourcoachpetra.com (längst ner på första sidan kan du prenumerera på min blogg, då får du ett mail varje gång jag släpper en blogg. Du kan plocka bort det när du vill)

Mitt grundföretag heter Easymind AB grundades och skapades av mig 2012, det hittar du här

Instagram: https://www.instagram.com/easymind.se/

Följ Easymind på FB: https://www.facebook.com/easymind.se/

Hemsida: www.easymind.se